Een gedragen visuele identiteit voor Zinder

Een nieuwe naam voor de stichting

De stichtingen Openbaar Primair Onderwijs Deventer (OPOD) en Deventer en Almelose Montessorischolen (DAM) gaan samen verder als één stichting. Bij deze fusie hoort een nieuwe naam en branding, waarin beide stichtingen zich herkennen. Een gezamenlijke identiteit die alle leerlingen en medewerkers met elkaar verbindt. Om tot een nieuwe naam te komen, begeleidden we een aantal creatieve brainstorm sessies met directeuren en medewerkers van OPOD en DAM. Daar vloeide een nieuwe naam uit: Zinder. We schreven we een merkverhaal voor Zinder, waarin staat wie de stichting is en wat zij belangrijk vindt. Én hoe haar medewerkers samen zorgen voor sprankelend onderwijs.

Branding & website

Bij een nieuwe naam en identiteit hoort ook een nieuwe visuele uitstraling. We ontwierpen voor Zinder een logo en passende huisstijl. Daarin gebruikten we elementen die passen bij sprankelend onderwijs. Denk aan een gekleurd lijnenspel, dat ruimte biedt voor eigen invulling en de drie bollen uit het logo. Deze bollen staan met elkaar in verbinding, maar kun je ook los van elkaar inzetten. De huisstijl van Zinder is fris, modern en clean. We vertaalden de visuele identiteit naar diverse uitingen, zoals een website, naambordjes, een rapport, een PowerPoint-presentatie en briefpapier.

Met elkaar in verbinding

Het is belangrijk dat iedereen zich thuis voelt bij Zinder en oog heeft voor elkaar. Om verbinding te creëren en medewerkers te betrekken bij de fusie, verraste het Zinder-bestuur alle medewerkers met een persoonlijk kaartje en een Dopper met het Zinder-logo. Ook ontwikkelden we samen een digitaal magazine vol inspirerende artikelen, een stuk over het verhaal achter de naam en verrassende video’s van leerlingen en medewerkers. Het magazine is volledig in de huisstijl van Zinder. We vulden het ontwerp aan met beeldelementen en foto’s vanuit medewerkers van de stichting. Het magazine vormde de start van een nieuw zinderend onderwijsjaar.

Bekijk hier de website van Zinder

Zinder

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Neem direct contact op

X

Bel ons +31 85-3038411 of stuur een bericht:

    Onze formulieren zijn beveiligd met reCAPTCHA. De Privacy Policy en Terms of Service van Google zijn van toepassing.