Het kloppende hart voor lokale overheden

Vereniging voor Nederlandse Gemeenten

Middelpunt voor gemeenten

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) werkt elke dag hard aan een krachtige lokale overheid. Als een echt kloppend hart voor alle gemeenten in Nederland! Door de VNG komen lokale gemeenten in beweging.

Zo kunnen gemeenten met elkaar in contact komen en écht iets neerzetten waar de inwoner baat bij heeft. Ook stimuleert de VNG kennisdeling en zorgt zij ervoor dat de gemeenten samen een luidere stem hebben. Waardoor Den Haag hen beter hoort.

Het samenbrengen van kennis en kunde geeft gemeenten handvatten om mee te werken. Samen met de VNG. Met als visie: kracht en kwaliteit van lokaal bestuur. Allemaal voor de optimale leefomgeving van de inwoners van Nederland.

Belangrijke blik in de toekomst

Deze leefomgeving is dynamischer dan ooit. Veranderingen volgen elkaar in rap tempo op en dat heeft invloed op gemeenten. Om deze reden ontwikkelt de VNG een meerjarenvisie op de rol van gemeenten van 2020 tot 2024.

Voor de meerjarenvisie wilt de VNG graag input van bestuurders uit gemeenten. Om deze mensen te prikkelen verspreidt de organisatie een boekje: ‘Om over na te denken.’ Dit boekje bevat allerlei ontwikkelingen in de samenleving die zijn weergegeven in columns van plan- en adviesbureaus waarmee de VNG samenwerkt. Om deze informatie overzichtelijk en toegankelijk te kunnen brengen bedachten wij een concept en ontwierpen wij een strak, visueel aantrekkelijk visiedocument. Alles met het oog op de kerntaak van de VNG: werken aan een krachtige lokale overheid.

Vereniging voor Nederlandse Gemeenten

Handboek voor vruchtbare samenwerkingen

In haar rol als helpende hand voor gemeenten werd het programma ‘Excellent Faciliteren’ ontwikkeld, samen met Daniël Wolfs. Dit programma leert mensen op een sterke manier te faciliteren in sessies, door als eerst vanuit zichzelf te kijken.

Om ‘Excellent Faciliteren’ een extra dimensie te geven, ontwierpen wij een handboek: ‘Succesvolle sessies, fantastisch faciliteren.’ Hierin staan de belangrijkste handvaten en tips uit het programma. Wij ontwierpen een aantrekkelijk concept en stijlvoorstel voor de grafische onderdelen. Na eenduidige instemming hebben wij een tiental graphics voor het handboek ontwikkeld, die de boodschap per onderdeel versterken. Dit maakt het boek een middel voor vruchtbare samenwerkingen in sessies.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Neem direct contact op

X

Bel ons +31 85-3038411 of stuur een bericht:
    Onze formulieren zijn beveiligd met reCAPTCHA. De Privacy Policy en Terms of Service van Google zijn van toepassing.