Een blik op de toekomst van duurzame brandstoffen

Bewustwording stimuleren

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) startte in 2019 het internationale project ‘ID and Data Collection for Sustainable fuels in Europe’ (IDACS). Vijftien Europese landen werkten samen om uitdagingen rondom alternatieve brandstoffen aan te pakken. Het doel van IDACS is om consumenten bewuster te maken en het gebruik van alternatieve brandstoffen te bevorderen. Onder meer door betere informatie te geven over waar tankstations en oplaadpunten zich bevinden en inzicht te geven in de beschikbaarheid van deze brandstoffen.

Waardevolle kennis en geleerde lessen

Wij startten het project met een brainstorm over de vorm en inhoud van het eindrapport. Aan de hand van inhoudelijke thema’s haalden we inhoud op bij vertegenwoordigers van de vijftien deelnemende lidstaten, door middel van interviews en vragenlijsten. De interviews werkten we uit tot informatieve teksten, met de focus op samenwerkingen en de menselijke kant van het project. Uitleg over het doel van IDACS en de doelstellingen van het projecten vertaalden we naar een animatievideo. En de meest waardevolle ontwikkelde producten bundelden we in een visualisatie.

Een uniek eindrapport

In aanloop naar het eindevenement ontwikkelden we uitingen, zoals mindmaps en invulbare kaarten. Hiermee vingen we gedurende het evenement inzichten over de grootste uitdagingen en tips en tricks voor andere (EU)-landen die met alternatieve brandstoffen aan de slag gaan. Onze fotograaf legde de bijeenkomst vast. Uiteindelijk verwerkten we de opgehaalde informatie, de animatievideo, de visualisatie en de fotografie in een uniek eindrapport. Samen met de opdrachtgever ontwikkelden we een kleurrijke stijl, waarin het thema reizen centraal staat. Met een bont kleurenpalet en strakke illustratiestijl, zetten we een speels eindrapport neer.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Neem direct contact op

X

Bel ons +31 85-3038411 of stuur een bericht:

    Onze formulieren zijn beveiligd met reCAPTCHA. De Privacy Policy en Terms of Service van Google zijn van toepassing.