De toekomst van Virtual Reality bij Rijkswaterstaat

De Virtual Reality Experience in het LEF Future Centre

Er zijn steeds meer nieuwe ontwikkelingen in de wereld van virtual- en augmented reality en serious gaming. Deze ontwikkelingen bieden enorme kansen voor de overheid. Vroeger bekeek je plannen op papier, door middel van vr kunnen ingenieurs aan een bureau een nog te bouwen tunnel bekijken. Om haar werknemers en andere belangstellenden kennis te laten maken met de mogelijkheden organiseerde het LEF Future Center samen met Rijkswaterstaat de Virtual Reality Experience.

De rol die virtual reality kan spelen voor Rijkswaterstaat

Het doel van de Virtual Reality Experience was kennis verspreiden, verbreden en uitwisselen. Maar niet alleen dat, het diende ook als een middel om werknemers erachter te laten komen wat voor rol virtual reality voor Rijkswaterstaat kan spelen. Deelnemers namen deel aan workshops, volgden lezingen, konden verbinden met aanbieders van nieuwe toepassingen en gingen aan de slag met de laatste technologieën.

Het LEF Future Center speelt een belangrijke rol als verbindende factor tussen overheid en bedrijfsleven. De plek geeft ruimte om innovatie en maatschappelijke vraagstukken voor zowel Rijkswaterstaat, als andere ministeries en het bedrijfsleven te onderzoeken.

Magazine Rijkswaterstaat Virtual Reality
Online magazine_Rijkswaterstaat_Virtual Reality

Het event magazine

Om bekendheid te generen en de kennis breed te verspreiden binnen Rijkswaterstaat en andere organisaties hebben we Rijkswaterstaat en het LEF geholpen met een aantal pakkende middelen.

Met een team van redacteuren, illustratoren en fotografen waren we aanwezig om alle kennis te vangen en het proces in beeld te brengen. Dit hebben we verwerkt in een interactief boek, dat zowel in de vorm van een hardcopy als digitaal is te gebruiken. Daarnaast hebben we een interactieve poster ontwikkeld.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Neem direct contact op

X

Bel ons +31 85-3038411 of stuur een bericht:
    Onze formulieren zijn beveiligd met reCAPTCHA. De Privacy Policy en Terms of Service van Google zijn van toepassing.