Hoe een helder plan en duidelijk communicatie bijdragen aan
een duurzame provincie

Gaaf Gelderland

De nieuwe visie van Provincie Gelderland

De Provincie Gelderland staat voor een aantal grote opgaven. Er zijn veranderingen gaande op drie thema’s: economie, bereikbaarheid en duurzaamheid. Daarbij is ook de nieuwe Omgevingswet ingevoerd. Al deze factoren hebben ertoe geleid dat de provincie besloot haar Omgevingsvisie aan te scherpen.

Om deze visie vorm te geven en alle neuzen in deze transitie dezelfde kant op te laten wijzen, ondersteunden wij de provincie in de communicatie tijdens het proces. We ontwikkelden samen een stijl die schetsmatig en ‘on-af’ is, wat aanduidt dat het nog niet vaststaat en er nog ontwikkeling plaatsvindt. Deze stijl voerden we door in diverse uitingen in verschillende fases.

Input van stakeholders in een visueel jasje

We startten het traject om tot de nieuwe Omgevingsvisie met diverse stakeholdersessies. De uitkomst van deze sessies verwerkten we in zes visualisaties met ieder een thema: biodiversiteit, circulaire economie, energietransitie, klimaatadaptatie, bereikbaarheid en netwerken, vestigingsklimaat wonen en economisch vestigingsklimaat.

Organisatie breed

Verder ontwikkelden we diverse communicatietools zoals praatplaten en een animatievideo. Iedere tool belicht een eigen onderwerp. Zo vertelt de praatplaat rondom het Persoonlijk Ontwikkelbudget het verhaal van een duurzame inzetbaarheid van medewerkers. En is de animatie bedoeld om medewerkers aan te moedigen de nieuwe manier van werken binnen de organisatie ook in hun eigen (dagelijkse) werkzaamheden te vertalen.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Neem direct contact op

X

Bel ons +31 85-3038411 of stuur een bericht:

    Onze formulieren zijn beveiligd met reCAPTCHA. De Privacy Policy en Terms of Service van Google zijn van toepassing.