Samen werken aan de toekomst van Nederland

Opgaven in de fysieke leefomgeving van Nederland

Nederland is een dynamisch land met een hoge levensstandaard en een van de meest concurrerende economieën ter wereld. Internationale ontwikkelingen, ons klimaat, de invloed van technologie en de groeiende verschillen tussen delen van ons land vragen om creatieve en integrale afwegingen en om nieuwe manieren van samenwerking.
Tijdens het jaarlijkse Overlegorgaan Infrastructuur en Milieu (OIM), georganiseerd door het gelijknamige ministerie, werkten deelnemers aan de grote opgaven in de fysieke leefomgeving.

Visuele stijl

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft in haar strategie opgenomen dat het belangrijk is om informatie voor iedereen begrijpelijk te maken en om visueel te werken. Om deze strategie te ondersteunen hebben we de opgaven die tijdens de werkconferentie werden besproken, eenvoudig en doeltreffend verbeeld in meerdere praatplaten. Om de informatie uit de verschillende opgaven te verenigen ontwikkelden we een visuele stijl, waarmee de complexe informatie uit de opgaven op een voor iedereen begrijpelijke manier wordt gepresenteerd. Tijdens en na de werkconferentie zijn we aan de slag gegaan om de informatie terug te brengen tot de kern, om zo structuur en helderheid aan te brengen.

Ministerie van Infrastructuur en Milieu_Visualisatie

Het resultaat

Om effectief en efficiënt samen te werken is het belangrijk dat alle betrokkenen hetzelfde beeld van een thema hebben. Door complexe opgaven te visualiseren en structuur en helderheid te scheppen, maken de platen van het OIM de informatie toegankelijk voor alle stakeholders. Om te zorgen voor een breed gedragen idee over de opgaven waar de komende jaren aan gewerkt gaat worden, wordt het eindresultaat niet alleen gedeeld met de aanwezigen, maar ook de afwezige stakeholders.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Neem direct contact op

X

Bel ons +31 85-3038411 of stuur een bericht:

    Onze formulieren zijn beveiligd met reCAPTCHA. De Privacy Policy en Terms of Service van Google zijn van toepassing.