De KPR-community aan zet

onderbouwd advies en verbinden

De rol van het KPR

Wist je dat een groot deel van de Randstad overstroomt als de Lekdijk doorbreekt? Sterke dijken zijn cruciaal voor ons land. Het Kennisplatform Risicobenadering (KPR) adviseert waterschappen en Rijkswaterstaat bij het toepassen van de risicobenadering en het vertalen van nieuwe normen in ontwerpen, zodat de dijken in ons land sterk, hoog en breed genoeg zijn om grote hoeveelheden water tegen te houden.

Kennis, advies en verbinding

Op 18 januari 2018 organiseerde KPR een netwerkconferentie waarin het overdragen van kennis, het leggen van verbinding tussen keringbeheerders en adviseurs en het versterken van de KPR-community centraal stond. Om dit proces soepel te laten verlopen en het doel van het event te bereiken, zetten we in een aantal sessies met KPR-adviseurs een vijftal casussen op. Door middel van video, illustraties en fotografie hebben we casussen op een heldere, beeldende manier overgedragen.

Het resultaat

Tijdens de netwerkbijeenkomst dienden de video’s als tool voor de beheerders om te leren samenwerken. Daarnaast namen wij op de dag zelf interviews af met betrokken personen, schoten we beelden van de aanwezigen en de locatie, maakten wij illustraties en verzorgden wij de verslaglegging van de netwerkconferentie in de vorm van een online magazine. Onze producten dienen nu als studiemateriaal en we zijn druk bezig met de doorontwikkeling van het project.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Neem direct contact op

X

Bel ons +31 85-3038411 of stuur een bericht:

    Onze formulieren zijn beveiligd met reCAPTCHA. De Privacy Policy en Terms of Service van Google zijn van toepassing.