Het Inclusive
Dance Platform
als ontmoetings-
plaats voor
dansliefhebbers

Fontys Inclusive Dance

Dans als kunstvorm een prominentere rol geven in de samenleving

Het Inclusive Dance project heeft als doel om een ‘inclusive perspective on dance’ te promoten en onderzoeken. Dans als kunstvorm, die op meer vlakken van de samenleving wordt ingezet dan zichtbaar is. Het idee is dat dans en de kennis die erbij komt kijken, andere sectoren kan helpen, en andersom. Op deze manier kan dans als kunstvorm een prominentere rol krijgen in de samenleving.

De Fontys en haar partners liepen er tegenaan dat er online geen plek was waar professionals, studenten, bedrijven, instanties en andere geïnteresseerden met elkaar kunnen verbinden en kennis kunnen delen.

Met een brede focus zijn we we samen met de projectgroep gestart hoe we online een plek kunnen creëren die in bovenstaande behoefte kan voorzien.

Ontwikkeling door interactie

Samen met de projectgroep zijn we in een aantal sessies tot de kern gekomen en aan de slag gegaan met het bouwen van een platform waarbij ontmoeting en kennisuitwisseling centraal staan.

We hebben een strakke en artistieke identiteit ontworpen die aansloot op het onderwerp dans en haar verbindende factor. In het ontwerp van het platform staan de thema’s ‘explore’, ‘share’ en ‘connect’ centraal. Dit zijn de drie ingangen die bezoekers leiden naar wat zij zoeken op het platform, elk met verschillende mogelijkheden om de kunst of kennis van dans te delen of in je op te nemen.

Fontys Inclusive Dance

Gebruikersonderzoek

Tijdens iedere stap hebben we een werkend prototype gemaakt waarna deze is getest, gebruikers zijn geobserveerd en interviews zijn afgenomen om achter achterliggende keuzes te komen.

User-generated content

Als gebruiker heb je de mogelijkheid om zelf content toe te voegen, te reageren, discussiëren en om andere gelijkgestemden te vinden. Op je tijdlijn krijg je zowel interactie met anderen te zien, als content die aansluit op je interesses. Slimme algoritmes brengen de gebruiker contact met content die aansluit bij hun interesses.

Een platform dat dans uitstraalt

Het uiteindelijke platform is op een groots georganiseerd event gelanceerd. Om dit moment te vangen en relevante content voor het platform te creëren hebben we een serie video’s gemaakt met interviews met vooraanstaande personen uit de danswereld.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Neem direct contact op

X

Bel ons +31 85-3038411 of stuur een bericht: