Hoe Hoogbloeiers een meerwaarde levert voor onderwijs, zorg en overheid

Jong talent impactvol in publieke organisaties

De wereld verandert en organisaties en instellingen moeten mee veranderen. Dit vraagt om een flexibele organisatie, waarin aandacht wordt besteed aan innovatie en het verjongen van de organisatie. Toch is er een kloof tussen jong aanstormend talent en de huidige publieke instellingen. Meestal wordt er gedacht dat alleen het binnenhalen van jong talent voldoende is, maar het blijkt vaak dat dit niet het gewenste effect heeft.

Om onze zorg, onderwijs en overheid op een hoog niveau te houden is het nodig om jong talent goed in te bedden in de organisatie en ze een plek te geven waarin ze zich kunnen ontwikkelen. Daarom start K+V met een nieuw label waarin ze hun expertise inzetten om dit voor elkaar te krijgen, genaamd Hoogbloeiers.

K+V heeft jarenlange ervaring met interim-management, werving en selectie in de zorg-, onderwijs- en publieke sector. Samen met organisatievernieuwer whatIFF ontwikkelden ze een eenjarig traject waar een tiental instellingen aan kan deelnemen.

Impuls en richting

Voordat je een nieuw label kunt branden is het belangrijk om de kern te onderzoeken. Waar staat het voor? Waarin verschilt het van andere organisaties? Waarin onderscheidt het zich?

Dit is waar wij in beeld kwamen. We zijn hiervoor om tafel gegaan met de initiatiefnemers. We hebben ze uitgevraagd over de speerpunten, kernactiviteiten en doelgroepen van het nieuwe label. Vervolgens organiseerden we een brainstormsessie met het bedrijf, jonge talenten en senior professionals waarin we via een aantal methodieken input vergaarden voor het nieuwe label. Daarnaast hebben we gevraagd naar verschillende ideeën voor namen voor het nieuwe label, om zo samen vanuit connotatie en denotatie een nieuwe passende naam te verzinnen.

Concept en ontwikkeling

Vanuit alle input is het concept verder gevormd. We bedachten en ontwikkelden de naam, een visuele identiteit, de website, beelden voor uitingen en een infographic.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Neem direct contact op

X

Bel ons +31 85-3038411 of stuur een bericht:
    Onze formulieren zijn beveiligd met reCAPTCHA. De Privacy Policy en Terms of Service van Google zijn van toepassing.