Haal het optimale uit jouw online aanwezigheid met Google AdWords

adwords mobiel en laptop

Waarom zoekmachine advertenties?

De zoektocht naar producten of diensten gebeurt vaak via zoekmachines. Daarom is het belangrijk om goed vindbaar te zijn op bijvoorbeeld Google om jouw doelgroep te bereiken. Adverteren via zoekmachines, ook wel search engine advertising (SEA), vergroot jouw online aanwezigheid wanneer een potentiële klant actief op zoek is naar een product of dienst dat jij aanbiedt.

Waarom Google Adwords?

Google is dé zoekmachine in Nederland. Met Google AdWords kun je op een laagdrempelige manier nieuwe klanten bereiken, meer naamsbekendheid genereren en je bedrijf uiteindelijk laten groeien. Jij bepaalt zelf wie jouw advertenties zien en wanneer ze deze te zien krijgen. Google Adwords werkt met een veilingmodel wat betekent dat je alleen betaalt als er iemand op je advertentie klikt.

Jouw doelstelling op #1

Wil je nieuwe bezoekers naar je website of webshop trekken? Het aantal (online)verkopen verhogen? Bestaande klanten terug laten komen? Of nieuwe leads verzamelen? Een Google AdWords campagne is zo in te stellen dat het bij jouw doelstelling past.

De voordelen van Google AdWords

 • Laagdrempelig en betaalbaar.
 • Betaal alleen wanneer jouw potentiële klant op de advertentie klikt.
 • Vergroot je bereik lokaal, in Nederland of zelfs wereldwijd.
 • Het resultaat van je campagne is direct zichtbaar.
adwords kaart

Advertenties in alle vormen

tekst advertentie

Tekstadvertenties vind je bovenaan de zoekresultaten in Google. Ze bestaan uit een pakkende titel en kort onderschrift. Ook kun je je advertentie naar een specifieke pagina op je website laten verwijzen en door middel van extensies extra informatie zoals contactinformatie of andere producten uitlichten. Is jouw potentiële klant op zoek naar een product dat jij aanbiedt, dan kun je met behulp van tekstadvertenties zorgen dat jij in de top vier van de resultaten op Google staat.

display advertentie

Display-advertenties vind je in vrijwel alle apps en websites die je dagelijks gebruikt. Deze advertenties bevatten afbeeldingen, animaties, interactieve buttons en andere audio-visuele elementen. Display-advertenties zijn er in diverse formaten en kunnen worden ondersteund door tekst.

video advertentie

Video-advertenties zijn advertenties die specifiek op YouTube getoond worden. Je video-advertenties wordt voorafgaand aan een video afgespeeld, naast de video als videosuggestie vertoond of als suggestie in de zoekresultaten weergeven. Je betaalt alleen als iemand minstens dertig seconden naar jouw advertentie kijken of erop klikken. Target je advertentie zo dat alleen de mensen die waarschijnlijk interesse hebben in jouw product of dienst de video te zien krijgen om het optimale resultaat te behalen.

Google Adwords

Met de zogenaamde universele app-campagnes van AdWords ben jij nog beter zichtbaar op de mobiele telefoons van iOS en Android gebruikers. De advertenties zijn zo opgesteld dat met behulp van machine learning de meest ideale keuze betreft advertentieweergave wordt gemaakt. Is jouw doel om mensen te stimuleren een proefabonnement te nemen of een product uit jouw webshop aan te schaffen, dan wordt jouw advertentie enkel getoond aan mensen die waarschijnlijk die acties gaan ondernemen. Zo behaal je jouw advertentiedoel op de meest effectieve manier.

adwords analyse

Het Google AdWords bureau van Arnhem

Zoek je manieren om je omzet te verhogen, meer producten of diensten te verkopen of gebruik je al AdWords maar mis je de vakkennis, dan kunnen wij je helpen. Wij bieden ondersteuning in het:

 • opzetten en instellen van campagnes die passen bij jouw doelstellingen;
 • optimaliseren van advertenties: locatie, taal, apparaten en advertentie budget;
 • schrijven van optimale advertentie teksten;
 • creëren van pakkende visualisaties;
 • testen van campagnes.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Neem direct contact op

X

Bel ons +31 85-3038411 of stuur een bericht:

  Onze formulieren zijn beveiligd met reCAPTCHA. De Privacy Policy en Terms of Service van Google zijn van toepassing.