Met Food Hub naar het boerenerf

Het IMVO convenant

De Nederlandse agrarische sector is goed bezig. Er wordt veel geïmporteerd uit het buitenland, maar dit kan onbedoeld veel schade opleveren.

Het komt nog weleens voor dat Nederlandse boeren niet goed door hebben wat voor impact zij hebben in het buitenland, bijvoorbeeld met het importeren van soja uit Zuid-Amerika. Hiermee kunnen Nederlandse boeren onbedoeld veel schade aanrichten in het buitenland. Om hier bewustwording over te creëren en afspraken over te maken is er het initiatief genomen om een Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO) convenant op te stellen.

De boerenerfsessies

In opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken hebben Food Hub en ZLTO zes sessies ontwikkeld om de thema’s op tafel te krijgen die terug moeten komen in het IMVO convenant die wij mede hebben vormgegeven.

Deze sessies vonden plaats op een bijzondere plek, namelijk een boerenerf. Bij deze boerenerfsessies waren boeren, ngo’s en overheden aanwezig om samen tot afspraken over het convenant te komen.

Het eindproduct

Voor de erfsessies hebben we de verschillende thema’s concreet in kaart gebracht; pakkende artikelen geschreven, verschillende boeren geïnterviewd en een overkoepelende infographic ontwikkeld die de situatie en thema’s in kaart hebben gebracht. Het materiaal is gebruikt om het IMVO convenant samen te stellen.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Neem direct contact op

X

Bel ons +31 85-3038411 of stuur een bericht:

    Onze formulieren zijn beveiligd met reCAPTCHA. De Privacy Policy en Terms of Service van Google zijn van toepassing.